Voel je thuis! Met SOBER & STOER

Een sobere en stoere woonstijl. Een woonstijl die je kunt herkennen aan het pure en tijdloze, het rauwe en robuuste. Bij deze woonstijl  worden vooral matte grijze- en warme aardetinten toegepast in het interieur, gecombineerd met grove materialen. Op de wand zien we vaak een matte kalk- of krijtverf die met een speciale verftechniek wordt aangebracht. Qua meubilair zien we vooral materialen terugkomen die een stoere en gebruikte uitstraling hebben. Denk hierbij aan meubels van gerecycled hout en staal en robuuste aardewerk potten en beelden. Maar ook aan tweedehands spullen die zijn opgeknapt met een likje matte kalk- of krijtverf.  


Sober is niet somber

Veel mensen denken bij een sober interieur aan een somber interieur. Dat is een misverstand volgens Miranda en Berthilde. Met sober wordt eigenlijk bedoeld: ‘Less is More’. Niet teveel prullaria en geen uitgesproken kleuren, maar een interieur wat rust uitstraalt. Een sober interieur is goed te combineren met stoere accessoires. Die komen in een sober interieur volledig tot hun recht.


Tips van Miranda en Berthilde voor een Sober & Stoer interieur:

  1. Denk groots: werk met grote en authentieke meubels. Bijvoorbeeld een grote zitbank, kasten en een grote eettafel van gerecycled hout en staal.
  2. Doe het zelf: ga zelf aan de slag met Annie Sloan kalk- en krijtverf en blaas je tweedehandsspullen en nieuw leven in.
  3. Werk met mooie matte linnen stoffen: denk aan gordijnen en kussens voor in de bank.
  4. Less is More: koop niet teveel prullaria maar besteed het geld aan een paar mooie eyecatchers.
  5. Een mooie culturele mix van decoratie is de finishing touch: denk aan Afrikaans aardewerk potten en beelden in combinatie met een Perzisch tapijt.

Meer informatie over deze woonstijl? Neem contact op. Wij helpen je graag op weg!